Skip to main content

Podotherapie De Smet

Iedereen heeft wel eens last van pijnlijke of vermoeide voeten en meestal gaat het vanzelf over. Wanneer u merkt dat de klachten niet vanzelf overgaan, kunt u ermee naar de huisarts die kan doorverwijzen naar de podotherapeut. Die heeft een professionele kijk op uw voeten en de kennis en kunde in huis om uw klachten te verhelpen of verlichten. De podotherapeut is vrij toegankelijk, dus u kunt er ook zonder verwijsbriefje terecht.

In het gezondheidscentrum Axel is een groot aantal zorgverleners actief waarmee wij korte lijnen hebben voor een goede samenwerking om nog betere zorg te kunnen leveren.

Veel voetklachten kunnen behandeld worden met behulp van podotherapeutische zolen waarbij stands- of vormafwijkingen van de voet gecorrigeerd of ondersteund worden. Er wordt een uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten waarbij gekeken wordt naar het functioneren van de voeten. Er worden statische en dynamische metingen gedaan met een RS-scan drukmeetsysteem. Dit is een drukmeetplaat die de drukplekken onder de voeten registreert tijdens het staan en lopen. Tevens wordt gebruik gemaakt van een 3D-CadCamsysteem waarbij de podotherapeut de zolen specifiek naar maat kan maken.

Bij standsafwijkingen van de tenen kunnen pijnlijke likdoorns of drukplekken ontstaan. Deze afwijkingen kunnen worden gecorrigeerd of ondersteund middels een siliconen orthese welke direct op de voet naar maat wordt gemaakt. Ingroeiende teennagels is eveneens een veel voorkomende voetklacht die gezien wordt bij de podotherapeut. Nagelklachten ontstaan vaak door foutief knippen in combinatie met een bollere vorm van de nagelplaat. Er kan een pijnlijke ontsteking ontstaan die niet vanzelf overgaat. De podotherapeut kan een nagelbeugel plaatsen die aan de nagelplaat wordt vastgezet. Door spanning op de beugel te zetten corrigeert deze de nagelvorm en verhelpt de pijnklachten.

Voor meer informatie kunt u terecht op:www.praktijkpodotherapie.nl

Afspraken maakt u via onze hoofdlocatie in Terneuzen:0115-626040

op werkdagen van 8.30 u - 17.00 u